luni, 11 aprilie 2011

"Pizza Dress"

Da, da nu râdeţi ca "rochia" asta ştiu să mi-o fac singurică:) După milioane si trimilioane de încercări in sfârşit am descoperit reţeta de pizza care imi place, este uşoară, aspectuoasă şi gustoasă. Are nevoie doar de câteva ingrediente, nu tone de topping-uri cum eram eu invaţată să manânc de mi se făcea rău. Dar să vă spun un secret, am descoperit reţeta si datorită faptului că soţului meu îi place la nebunie şi tot timpu după ce o făceam imi spunea... ştii e bună dar parca nu e chiar aşa ca aia de la restaurant..Trosc.. Hmmm oare ce pun ăia acolo la restaurant mă gândeam, până când m-am decis sa o încerc în fiecare zi până când voi reuşi. Am început să întreb oare ce pun italienii pe ea,din ce material o fac, deoarece după cum bine stiţi ei sunt cei mai buni designeri. Şi am aflat secretul şi anume că este foarte important să avem materiale puţine dar de bună calitate..după proverbul: Putin da bun decat mult da prost. Aşa că ia uitaţi ce-a ieşit....

Bun acum că v-am făcut poftă haideţi să vă spun şi reţeta.
Cam pentru 3 pizza ca şi cea din imagine am folosit pentru blat:

-500 g făină albă de grâu,
-un pliculeţ de drojdie uscată,
-apă,
-o linguriţă de zahăr,
-o linguriţă de sare,
-ulei de măsline cât arunci de 2 ori cu sticla:),nu picături

Am pus într-un bol făina cu sarea, după care separat am încălzit puţină apă (cam 400 ml, când adăugaţi apa vă uitaţi şi voi cât absoarbe făina şi după caz mai puneţi sau nu). Până se incălzeşte apa, aşa să fie călduţă nu fierbinte, pregătim intr-un pahar drojdia cu zahărul peste care adaugăm puţină apă şi le amestecăm cu linguriţa. În făină facem un fel de cuibuşor şi turnăm acolo conţinutul din pahar şi amestecăm fff puţin cu făina de pe marginea cuibuşorului şi lăsăm aşa cam 10 min după care amestecăm cu toată făina, apă cât este nevoie şi adaugăm uleiul de măsline. Frământăm cu mânuţele (sau doduţele cum le zic eu:)) şi lăsăm la dospit vreo 2 ore. În acest timp când aluatul se înfoaie şi dă să iasă din bol trebuie sa-l temperăm puţin şi anume sa-l frământăm iar puţin. Bunnn...

Cât timp aluatul creşte putem să pregătim toppingul.
Cele mai importante ingrediente sunt sosul de roşii să fie mai gros puţin; oregano şi brânza, eu am ales parmezanul. În rest puteţi pune orice doar să nu fie prea multe şi in cantităţi uriaşe. Eu am adaugat doar un salam uscat.


P.s Aragazul trebuie deja să fie incalzit la cât mai multe grade când bagaţi pizza, al meu era cam la 180.

 Iar la sfârşit când pizza este gata va recomand să o serviţi cu ulei picant pe care-l puteţi face voi din ulei de măsline şi ardei iute proaspăt sau uscat.....Şi am reuşitttttt:)) Voi ce spuneţi?


şi un must have un pahar de vin rosu! şi o limonadă!


A...mai vroiam să vă dau un pont, să aveţi un buchet de flori pe masă si veţi avea o masa ca-n poveşti:)) Şi o melodie a la Napoli:)) http://www.youtube.com/watch?v=FZdVo3NpO5k
Buon Appetito!!!!

8 comentarii:

  1. Arata foarte bine, doar ca as inlocui salamul cu ciuperci , ardei, masline, porumb
    E deja muuuulta vreme de cand nu mai consum mezeluri, le-am scos din alimentatie

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place ca ai facut blatul cu manutele tale...ca semipreparate m-am saturat sa vad...Florile sunt mi-nu-na-te, limonada ”face cu ochiul” la papilele gustative...Sper ca mai stii sa o faci pe cand venim noi incolo!

    RăspundețiȘtergere
  3. mi-a placut expresia "cat arunci cu sticla, nu picaturi" :))) - o s-o incerc si eu, deja-i notata.. ;*

    RăspundețiȘtergere
  4. mmm...yum yummmmmmm.....si cand te gandesti ca sunt taman la dieta!!! uffff

    RăspundețiȘtergere
  5. hhmmmm ce pofta imi faci Cori!!

    RăspundețiȘtergere
  6. dscs vrei o reteta de pizza,e foarte important aluatul si branza,care trebuie sa fie mozarela,pt ca altfel,tot pizza romaneasca mananci.....o sa vi,si ai sa vezi diferenta......dar cum ziceam,e important aluatul,care de multe ori reteta e secreta....margarita,e simpla,doar mozarela si pomodor,sos de rosi.....si te lingi pe bot ,asa e de buna,si e importanta si coacerea in cuptor,exiesta aparate electrice,care sunt chiar foarte bune,expre ca sa faci pizza in casa....insa nu va iesi niciodata ca si in cuptor de lemne,insa,e foarte buna oricum,iar aparatul nu e scump....in jur de 100 E!!!!eu nu mi cumpar ,pt ca nu merita,pizza unde locuiesc eu,e doar 5 E,si nu merita sa te deranjezi in casa,pt o pizza,dar faceam si asata cu aparatul candva....si era extrem de buna,pt ca poti exagera cu ingredientele.....sa ti pui la pofta inimi,haaaaaaa.............incearca sa ti cumperi aparatul,si sa ti zic reteta secreta la aluat...si Yamiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere