joi, 14 aprilie 2011

Ceva bun...yamii...yummiii!!!!!!!

Azi m-am gândit să pun nişte poze cu ceva bun..bun şi uşor de făcut, pe când vă întoarceţi de la munci. O salată cu rucola şi ton iar ca desert un chec alb cu nuci şi ciocolată.

La mine prima întâlnire cu rucola a fost la o terasă în Italia, Lecce, un oraş fff frumos in sudul Italiei. Dacă ajungeţi pe acolo terasa se numeşte http://www.allombradelbarocco.it/# . Eu în perioada aceea nu prea mâncam verziciuni...aşa denumeam eu cam orice legumă, frunză, plantă şi ce-o mai fi ea:)) Ştiam doar de carne şi pâine:)) Însă această verziciune a fost aşa de bine ascunsă într-un sandwich cu ton că n-am văzut-o ( sau eram ruptă de foame:)) şi am mâncat-o!! Avea un gust deosibit aşa că am întrebat ce este în sandwich=panino (în italiană) şi mi s-a spus că  este cu RUCOLA...Am început să ne întrebăm cu prietenii mei ce echivalent are în română?? Ei bine de la frunze de păpădie până la nu ştiu ce frunze am tot  înşirat pănă am ajuns la prietenul Google care ne-a spus că nu are echivalent. Am mai citit că este bună impotriva colesterolului, ingrăşării, anemiei, infecţiilor renale..etc. Aşa că e binevenită acum în prag de primăvară.

Bun sa revenim, mie imi place cel mai mult în formula SALATĂ RUCOLA în care adaug următoarele ingrediente:

-rucola
-roşii
-sare
-ton la conservă, fără uleiul din conserva...bleahhh
-ulei de măsline
-lămâie stoarsă
-puţin oregano
Amestec puţin iar la final rad puţin parmezan. Şi arată cam aşa...


Nu-i aşa că deja vi s-a făcut poftăăăă???

Acum să trecem la desert...care este şi mai bunnnnnnnnnn:)) Desertul asta este preferatul meu, şi se numeşte Chec Alb, dar are un gust mai bun decât checu să ştiţi... Avem nevoie de:

-8 albuşuri (dacă nu aveţi atâtea albuşuri, le puteţi strânge şi pune la congelator până aveţi 8)
-150 g zahăr
-1 praf copt
-un strop de sare
-130 g făină
-80 g unt topit
-puţină nucă şi o ciocolată, eu am folosit Milka.

Facem cu mixerul albuşurile şi zahărul, adăugăm făina amestecată cu praful de copt şi sarea iar după aceea untul topit dar nu fierbinte şi nucile rupte bucăţele. Punem blatul într-o tavă unsă cu unt si tapetată cu făină iar deasupra rupem ciocolată şi la cuptorul deja încins cu ea...Lăsaţi până trece testul scobitoarei sau al chibritului:)) Rezultatul arată cam aşa...


sau aşa...cum vă place mai mult..


Yamiiii...iamiii..
 O zi dulce tuturorrr:))

marți, 12 aprilie 2011

Başcheţii mei cei de toată ziua:))


Nu mă certaţi, deoarece am noutăţi...am auzit eu că sunt in mare vogă başcheţii(http://www.stilistele.info/2011/04/cum-asortezi-tenisii-de-panza.html), aşa că am dat o fugă prin oraş să-i testez pe propria-mi piele şi aşa este...au prins de minune! Acum nu vă faceţi probleme că trebuie neapărat să fie nu ştiu ce Converse Snickers Shoes, ai mei sunt China snickers :)) si tot au făcut ravagii...Important e să ştim cum să-i asortăm.Aşa că vă las să trageţi puţin cu ochiu numai dacă-mi spuneţi ce părere aveţi.

P.s Am avut parte şi de nişte intâmplări haioase de-a lungul Shootingului dar vi le povestesc la fiecare poză în parte.

Înainte de-a merge mai departe vreau să vă spun că nu am fotograf...încă!!! aşa că a trebuit să improvizez şi ghici ce mi-a venit in minte??? ahahaha, să pun aparatul foto pe o maşină care era in apropiere. Am făcut o poză, două iar la a treia a venit proprietarul,un moşulică. Eu să mă scuz, i-am spus că mai fac o poză şi gata..el săracu a înţeles că să-mi facă el mie poză..da cică nu vede...la care eu: păi tocmai de asta folosesc maşina...şi ia uitaţi ce-a ieşit..:))

                                                                   o capodopera


                                                         aici era o uşă în ton cu moda
Două dintre bijuteriile mele vintage, au aparţinut lui Makarios III (1960-1977) primul preşedinte al Ciprului

 orhidee singurică

Iar acum mai am încă o păţanie să vă povestesc...Plimbându-mă dau peste un magazin cu lucruşoare fff frumoase, intru şi incep să mă gândesc ce să-i spun vânzătorului să mă lase să pozez..La care el cică îţi fac eu poze...bun, abia aşteptam doar că prima poza a ieşit aşa...
la care eu...Sir ZHE SHOEZ are very important!!!!!aahahahhaha...aşa că a doua a ieşit aşa...
Măcar se vede unu...no comment!! A dacă vă interesează tabloul era hand made şi costa 230 euro iar vioara 20 euro...Bunnnn mergem mai departe.
Cercei Blanco
Sacou catifea Zara
Rochiţă Springfield
Ciorapi Zara
Tenişi de tenişi:)

Iar pentru final am pozat coculeţul meu Boho hippie..Dacă vreţi să vă inspiraţi găsiţi aici muza mea.

Ce îmi place atunci când merg în oraş să fac poze este că lumea tot timpu crede că eşti turist, şi cum eu nu vreau să le stric această plăcere de a-mi povesti despre ţara lor, scormonesc şi eu tot timpul câte o povestioară..ba că sunt în nu ştiu ce misiune,ba ca sunt de la nu ştiu ce ziar, etc..dar spun ca sunt din România!!! Doar că deja Nicosia e mică şi rişti să te reîntâlneşti cu persoana respectivă, dar sigur o să mă descurc:)) Asta a fost ziua mea superbă de azi.

Vă pupăcesc şi keep in touch de aici din Neverland of Fashion..
Smak!!

luni, 11 aprilie 2011

"Pizza Dress"

Da, da nu râdeţi ca "rochia" asta ştiu să mi-o fac singurică:) După milioane si trimilioane de încercări in sfârşit am descoperit reţeta de pizza care imi place, este uşoară, aspectuoasă şi gustoasă. Are nevoie doar de câteva ingrediente, nu tone de topping-uri cum eram eu invaţată să manânc de mi se făcea rău. Dar să vă spun un secret, am descoperit reţeta si datorită faptului că soţului meu îi place la nebunie şi tot timpu după ce o făceam imi spunea... ştii e bună dar parca nu e chiar aşa ca aia de la restaurant..Trosc.. Hmmm oare ce pun ăia acolo la restaurant mă gândeam, până când m-am decis sa o încerc în fiecare zi până când voi reuşi. Am început să întreb oare ce pun italienii pe ea,din ce material o fac, deoarece după cum bine stiţi ei sunt cei mai buni designeri. Şi am aflat secretul şi anume că este foarte important să avem materiale puţine dar de bună calitate..după proverbul: Putin da bun decat mult da prost. Aşa că ia uitaţi ce-a ieşit....

Bun acum că v-am făcut poftă haideţi să vă spun şi reţeta.
Cam pentru 3 pizza ca şi cea din imagine am folosit pentru blat:

-500 g făină albă de grâu,
-un pliculeţ de drojdie uscată,
-apă,
-o linguriţă de zahăr,
-o linguriţă de sare,
-ulei de măsline cât arunci de 2 ori cu sticla:),nu picături

Am pus într-un bol făina cu sarea, după care separat am încălzit puţină apă (cam 400 ml, când adăugaţi apa vă uitaţi şi voi cât absoarbe făina şi după caz mai puneţi sau nu). Până se incălzeşte apa, aşa să fie călduţă nu fierbinte, pregătim intr-un pahar drojdia cu zahărul peste care adaugăm puţină apă şi le amestecăm cu linguriţa. În făină facem un fel de cuibuşor şi turnăm acolo conţinutul din pahar şi amestecăm fff puţin cu făina de pe marginea cuibuşorului şi lăsăm aşa cam 10 min după care amestecăm cu toată făina, apă cât este nevoie şi adaugăm uleiul de măsline. Frământăm cu mânuţele (sau doduţele cum le zic eu:)) şi lăsăm la dospit vreo 2 ore. În acest timp când aluatul se înfoaie şi dă să iasă din bol trebuie sa-l temperăm puţin şi anume sa-l frământăm iar puţin. Bunnn...

Cât timp aluatul creşte putem să pregătim toppingul.
Cele mai importante ingrediente sunt sosul de roşii să fie mai gros puţin; oregano şi brânza, eu am ales parmezanul. În rest puteţi pune orice doar să nu fie prea multe şi in cantităţi uriaşe. Eu am adaugat doar un salam uscat.


P.s Aragazul trebuie deja să fie incalzit la cât mai multe grade când bagaţi pizza, al meu era cam la 180.

 Iar la sfârşit când pizza este gata va recomand să o serviţi cu ulei picant pe care-l puteţi face voi din ulei de măsline şi ardei iute proaspăt sau uscat.....Şi am reuşitttttt:)) Voi ce spuneţi?


şi un must have un pahar de vin rosu! şi o limonadă!


A...mai vroiam să vă dau un pont, să aveţi un buchet de flori pe masă si veţi avea o masa ca-n poveşti:)) Şi o melodie a la Napoli:)) http://www.youtube.com/watch?v=FZdVo3NpO5k
Buon Appetito!!!!

sâmbătă, 9 aprilie 2011

Russian Girl!

Cum e în weekend?

Eu aseara am fost la o expoziţie de fotografii in Limassol, asta deoarece v-am promis că voi scrie şi despre Cipru. Pentru început aş vrea să vă spun că sunt foarte mulţi ruşi care locuiesc aici. Şi fotografa de aseară era
din Letonia dar locuia în Rusia, Sankt Petersburg. Se numeşte Julia Iwo aveţi aici link-ul pentru mai multe detalii http://www.cyprusevents.net/events/julia-iwo-photography-exhibition-2011/.
Era o tipă super simpatică, glumăreaţă !Sooofashionable! mi-au plăcut ffff mult pozele, preferata mea costa 500 euro, aşa că m-am mulţumit doar să am o copie:)). Ce ziceţi??


iar aici varianta mea


eu şi Julia


lume adunată


alte fotografii



Şi bineînţeles să nu uităm cine este de fapt Starul serii şi ce ţinută şi-a ales :))



Cercei cireşe
Jerseu Blanco
Rochiţă Free-Quent
Curea Maria
Ciorapi Marks & Spencer
Pantofi Stradivarius
Geantă Top Shop


Vă doresc un sfârşit de saptămână BETONnnn!!!
Pupici

joi, 7 aprilie 2011

Filme si muzica SoooFashionable:)

Blogu asta nu ma mai lasa sa dorm noaptea:)) dar macar am scornit un subiect pentru astazi,n-am stat treaza degeaba. Ma gandeam sa impartasesc cu voi muzica si filmele pe care eu le indragesc foarte mult. Au o toate la randul lor o mica povestioara, deoarece provin din 3 tari diferite in care mi-am petrecut cate un an din tineretea mea:))

Sa incepem cu prima, si anume cea pe care eu o consideram dragostea mea si anume Italia. Aici salutam cu "ciao" si sunt foarteeeee bune pastele,piza si inghetata(o sa postez si cateva retete in zielele urmatoare)...Iamiiii iamiiiiiiiiii.
Am ales ca si film (din pacate l-am gasit doar in italiana), Nuovo Cinema Paradiso pe care il gasiti online pe
http://www.putlocker.com/file/XT365ZEZVN4S4G0#
iar ca si melodie pentru azi m-am gandit la Pavarotti si Elsia cu Voglio vivere cosi! pe care o gasiti pe
http://www.youtube.com/watch?v=Ka3nuZaRoMI


Bun va spuneam ca Italia era dragostea mea,si asta pana sa descopar Spania:)) Aici salutam cu "hola" iar ca specific au tapas,adica un fel de aperitiv atunci cand te duci sa bei ceva,de regula bere=cerveza(se pronunta servesa).
Ca si film m-am gandit la Vicky Cristina Barcelona (este tradus si merge fff bine) si il gasiti aici
http://divxonline.biz/comedie/687-vicky-cristina-barcelona.html
iar ca si melodie chiar coloana sonora a filmului o gasiti aici
http://www.youtube.com/watch?v=dEt1H9hkHvE


Iar a treia dragoste dar inca nu stiu pe ce loc sa o plasez este Republica Moldova-Chisinau. Aici ma gandesc cum salutam:)) in schimb o sa va spun ce sintagma folosesc ei cand este o sarbatoare si imi vine in minte "la multi ani cu sarbatoarea",asta ca tot se apropie Pastele:) Daca nu v-ati inca facut planuri de vacanta merita sa o luati in considerare ca si destinatie,au mancare extraordinara si inca BIo!!!!!
Filmul care mi-a placut fff mult este Nunta in Basarabia si il gasiti pe
http://www.bestradiohit.ro/filme-907-nunta-in-basarabia-2010-film-online.film
iar melodia este tot coloana sonora a filmului care se gaseste aici
http://www.youtube.com/watch?v=Ks0mi8tFUdQ.

Cam asta pentru azi,sper ca v-a placut si ca v-a fost de folos.
Cu drag

P.s cineva se va intreba da cu Cipru?????ei bine asta e a 4-a si va urma:))

Primul meu articol:)

Hello fashion addicted:)
Ca un inceput vreau sa va spun ca sunt foarte emotionata deoarece in sfarsit m-am decis sa creez un bloggg!Deocamdata nu stiu exact ce va cuprinde,adica lumea modei sigur, insa as vrea sa postez si retete culinare si cam ce se intampla in viata mea de zi cu zi si pot impartasi cu voi:) .....dar incetul cu incetul,nu?
Asa ca voi incepe prin a posta deocamdata poze cu tinutele mele, asta asa sa va inspire si pe voi cu ce sa va imbracati zi de zi, sa mai aflam ce se poarta si cum se poarta. Asa ca iata tinuta mea colorata de azi, nu stiu daca ati aflat dar se poarta culorile puternice...Deci iacata-ma:)


si inca una:)



Cerceii imi plac la nebunie,sunt vintage si au fost 1 euro:))
Deja am obosit,ne mai auzim:))))))papaaa