vineri, 20 mai 2011

Lucicoş sau supică de varză a la Cluj..clarooo:)

Azi m-am pregătit cu o supică puţin mai greuţă numa bună pentru weekend...:))Me gusta la nebunie Lucicoşu şi mi-a fost poftă mai ales că nu l-am mai făcut de ffff mult timp. Eu am făcut varianta HARD dar există şi varianta LIGHT adică toate ingredientele mai puţin cărniţa, rântaşul şi smântânica....iar dacă o mai exista şi altceva mai treceţi şi voi cu vederea:)
Eu am făcut destul de multicică dintr-o jumate de varză.

Ingrediente:
-apă
-o ceapă
-4 morcovi
-jumate varză medie
-3 roşii proaspete
-puţin bulion sau pastă de roşii dar numai să dea culoare
-bacon cam 4 feliuţe
-făină cam o lingură
-ulei
-mărar, cimbru, pătrunjel proaspete-sau uscate
-smântână

Prima dată punem apa la fiert cu sare după gust, o ceapă şi morcovi câţi vreţi voi...Eu am pus mulţi că cică mă ajută să văd mai bine:) După ce morcovii au fost pe jumătate fierţi am adăugat varza tăiată fâşii şi am aşte ptat să fiarbă şi varza...
Separat am prăjit baconu în puţin ulei şi am adăugat la final o lingură de făină=rântaş şi am dat cu el imediat în supică. După aceea când varza este gata, adică e mai moale adăugăm bulionu şi roşiile tăiate cubuleţe şi condimetele. Mai lăsăm puţin şi gata...Mie-mi place mult cu smântână şi cu ardei iute. Pâinea se poate prăji, sau fără pâine ar fi extraordinar..dar acuma na....Ia uitaţi ce minunăţie...eu am păpat 2 farfurii..şştttttt!







Sper că v-am dat un pont pt weekend
Poftă mareeee


5 comentarii:

  1. Mi-ai facut o pofta!!! E ciorbica mea preferata.
    Dar te rog sa imi dai o idee: ce pot sa pun in afara de bacon? Adica : no pork.......Merge cu vita? Sau feliute de curcan afumat oare?

    RăspundețiȘtergere
  2. da e buna si fara serios...doar ca imi era dor de carnita ca n-am mancat de mult:))sau curcan dar parerea mea e sa-l prajesti putin!!!hai la treaba:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Yum that looks sooo good. I want to taste it. XX

    RăspundețiȘtergere