marți, 19 iulie 2011

Tort Colour Block!

Am revenit deoarece îmi era dooor de bloger-ală...Încă nu mi-am luat aparat foto dar l-am comandat, o să fie Canon EOS 550D şi abia aştept să ajungă. Până atunci însă, v-am pregătit o reţetă de vară:), un tort cu cremă de zahăr ars...Este preferatul nostru, al meu şi al soţului meu deoarece este primul şi singurul tort pe care eu îl fac şi care ne îndulceşte:)...


Ingrediente pentru blat:
-8 ouă
-8 linguri zahăr
-praf de copt
-8 linguri făină
-8 linguri apă

Într-un bol mixăm albuşurile cu zahărul după care adăugăm gălbenuşurile. Cu o lingură de lemn amestecăm făina în care am adăugat praful de copt iar la sfârşit adăugăm apa. Turnăm compoziţia în tava unsă cu unt si tapetată cu făină. Dăm la cuptor cam 45 min la 150 grade.

Ingrediente pentru crema de zahăr ars:
-5 ouă
-5 linguri + 200 g zahăr
-600 ml lapte

Într-o oală punem cele 200 g zahăr şi lăsăm să se topească, să se caramelizeze după care întindem puţin zahărul şi pe pereţii oalei şi lăsăm la răcit.
Într-un bol mixăm albuşurile cu zahărul, adăugăm gălbenuşurile şi laptele fierbinte după care punem totul în oala cu zahărul şi dăm la cuptor cam 40 min la 150 grade.


Când s-a răcit şi blatul şi crema, tăiem blatul pe jumătate îl umplem cu crema caramel şi deasupra punem frişcă şi ornăm cum ne duce capul:))) Pe mine m-a dus după bomboanele M&M's de la Fashezine:)

e cam urâţel fără frişcă:))



şi jumătate din inima tortului meu e pentru voi:)

aşa că poftă mareeeeeee...
P.s Care-i prăjiturica care vă îndulceşte pe voi?

11 comentarii:

  1. cutule...cand vin mie sa imi ornezi cu bomboane CIP :D da? te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Astea is mai noi?Io stiu numa de Bonibon:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata bine.
    Sunt lesinata dupa prajituri
    Pe primul loc sunt (aproape)toate dulciurile pe care le prepara egiptenii, libanezii, sirienii
    In schimb nu-mi plac baclavalele turcesti
    Crema de zahar ars o fac mai nou cu budinca de vanilie si iese foarte buna , tin minte ca mama o facea doar din oua, lapte zahar si o lingurita de faina mai punea parca, dar era delicioasa

    RăspundețiȘtergere
  4. :)Hopa yami,yami .Am sa incerc si eu reteta .

    RăspundețiȘtergere
  5. @Hapi...si mie mi se par cam dulci astea turcesti.Apropo de budinca eu cam incerc sa elimin prafurile din dulciuri chiar daca e vorba de o banala budinca,mai ales ca se prepara f usor crema de zahar ars.
    Dulciuri egiptene n-am mancat,alea cum sunt:)?

    RăspundețiȘtergere
  6. Poate ca ai mancat totusi unele din ele......Dar repet nu varianta care se gaseste in magazinele turcesti sau grecesti, nici nu se compara!
    http://www.tasteofbeirut.com/wp-content/uploads/2009/06/img_4557.jpg (cornuletele de gazela arata asa)
    Si kunafa . Yummy
    http://1.bp.blogspot.com/_uKz0l3PzMbg/Sv4UCfofFqI/AAAAAAAAAMU/x7WW4QAbkQ8/s400/kunafa1.JPG


    http://farm1.static.flickr.com/52/110054076_b77d950c7c.jpg



    http://farm1.static.flickr.com/80/240304923_ed7e11cfcf.jpg

    RăspundețiȘtergere
  7. yummyyy!!
    eu in general nu am o prajitura pe care sa zic ca o prefet cel mai mult. nu-mi place dobosul si savarinele, in rest toate imi plaaac

    iar tortul tau arata deliciooooos!!


    toodles,
    The Sassy Sparrow

    RăspundețiȘtergere
  8. Madiii...nici mie nu-mi plac savarinele,,,bleahhh:)de fapt nu-mi place nicio prajitura care e dulce dulce.:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Arata f. bine si cred ca a fost si f. bun! Asta e tortul meu preferat, doar ca mie imi place mai insiropat! Enjoy it!

    RăspundețiȘtergere
  10. uh, mi-ai facut pofta:))
    sper sa iti primesti aparatul cat mai repede si sa te apuci de treaba! si eu inca astept sa strang banii pt un blitz si alte nebunii:)) sper sapt care vine, sper:)) asa, am un nikon D3000. cat despre sfaturi, pt inceput : http://www.aprettierplace.net/2011/06/whos-that-girl-cristina-petre.html am povestit acolo cate ceva.
    tinem legatura;)

    RăspundețiȘtergere
  11. Great idea and it looks so good !!!

    RăspundețiȘtergere