vineri, 6 mai 2011

Tiramisù!

Că tot e vineri ne pregătim să facem ceva bun pe weekend,nu? Mai ales că e şi ziua Europei, eu am ales ceva specific Italiei, my loveeee!!!
Ieri am făcut prăjitura asta bestială urmând pas cu pas reţeta italienească de la prietenii mei terroni-adică din Sudul Italiei. Să fie clar fără prafuri, budinci şi alţi înlocuitori ai regelui Mascarpone, fără de care nu există Tiramisù. Haideţi să vă spun şi vouă reţeta minune...Aveţi nevoie de 4 ouă, 5 linguri de zahăr, 500 g mascarpone,pişcoturi cam 3 pachete de preferinţă Savoiardi, puţin coniac, cacao şi cafea...a da şi fff multă dragoste.
Prima dată facem cafeaua în care adăugăm 1 lingură de zahăr şi o lăsăm să se răcească.
Crema....separăm albuşurile de gălbenuşuri în 2 boluri. Începem să amestecăm bine bine gălbenuşurile cu 3 linguri de zahăr până se face ca o spumă după care adăugăm mascarpone şi coniac şi mixăm totul. Adăugăm albuşurile deja mixate cu 1 lingură de zahăr rămasă şi amestecăm cu o lingură de lemn.


După ce am terminat crema pregătim pişcoturile pe care le trecem prin cafea şi începem să construim prajiturica. Un rând de pişcoturi după care crema, alt rând pişcoturi după crema..etc. Ultimul rând trebuie să fie crema peste care adăugăm cacao.
pişcoturi
crema

Ufff...n-a fost greu,nu? Al meu a ieşit aşa...


Am încercat şi eu să mă pozez dar mi-a căzut aparatul pe jos şi s-a defectat:((

P.s Se lasă la rece cam 24 ore după care se papă:))
Buon Apetito!!

15 comentarii:

  1. mersi,iubita,gustos!!!din pacate nu multa lume stie ca 9 mai-este nu ziua europei[asa au denumit-o unii politicieni] ci ziua Victoriei ,cand pe 9 mai 1945 armata rusa a castigat 2 -lea razboi mondial impotriva fascismului,unde au murit 25 de milioane de oameni din uniunea sovietica.este mandria noastra victoria asta si memoria suferintelor.ce sa faci,daca sunt rusoaica , apar si eu ce am.pupici.week-end placut!

    RăspundețiȘtergere
  2. Aloeooo m-ai bagat in ceata..habar n-am cine ce stiu doar ca Ziua Europei sau cum vrea ea sa se numeasca este o zi in care sarbatorim faptul ca putem sa fim asa de aproape unii de altii fara granite si fara sa conteze cine ce e..indiferent ca e rus,roman,moldovean,italian,grec,...etc,da unele tari nu fac parte din uniune,dar Europa eu o vad mai ampla si anume un simplu cuvant dar un gand frumos:))asa ca te astept la Tiramisu:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata bestial si mi-ai facut o pofta!!! Imi cumpar mereu Tiramisu gata preparat din Kaufland (nu fac asta si cand ma aflu in Ro), este desertul meu preferat.
    Cat timp iti ia pregatirea ei?
    Si crema aia nu se intinde greu pe piscoturile umede si moi????

    RăspundețiȘtergere
  4. apricot_flo06 mai, 2011

    mai cori dar esti o maestra in ale gatitului, la tine nu se vede nimic dar dak incerc sa le fac si eu o sa am probleme cu kg, cu o alta ocazie

    RăspundețiȘtergere
  5. Holaaaa chicas...@Hapi sa stii ca e fff usor de facut si mult mai sanatos decat cumparat,plus de asta iti iasa ditamai portia.Cred ca in total ia cam 40 min,si apropo de crema nu s eintinde greu pt ca piscoturile nu le lasi in cafea doar in si out...RAPIDDDD:))
    @flo hai ca o bucatica pe zi de tiramisu nici ca se vede!
    Besitos

    RăspundețiȘtergere
  6. asa i ca ai muscat din piscoturi ca nu ti au incaput intregi ? se vede forma :) poza 2 :P arata delicios

    RăspundețiȘtergere
  7. bine k ai asteptat sa plecam sa faci tiramisu!!!!!
    mmmm, ce pofta imi e!!! tb sa fac si eu!
    pupi cu dor!

    RăspundețiȘtergere
  8. modniza, in legatura cu victoria sovietica... ne lashi...nu e momentul...mai ales ca noua rusia ne aminteste de alte chestii. fata se referea la 9 mai 1950.... in fine, o dedicatie pt tine
    http://www.youtube.com/watch?v=adRO9ouMolc
    pt info despre europa iti recomand cel putin site-ul oficial al UE sau macar portalurile de stiri
    http://www.realitatea.net/pe-9-mai-1950-s-au-facut-primii-pasi-pentru-crearea-uniunii-europene_277907.html
    in ceea ce priveste reteta...fara dragoste nu iese nimic, cu sau fara mascarpone...

    RăspundețiȘtergere
  9. yam yam....si eu il fac la fel...mascarpone rulzzz!

    RăspundețiȘtergere
  10. @Anonim1...m-ai prins:))da nu mai puteam de pofta:))
    @Anonim2,am fost franta dupa ce ati plecat;))trebuia sa-mi recuperez energia din ceva:))
    @Anonim3-holaaa
    @Stilistele-besitos

    RăspundețiȘtergere
  11. Reteta se poate face si fara cognac sau orice alt tip de alcool ? Ce recomanzi ca lichid in loc de alcool ?

    RăspundețiȘtergere
  12. Salut Neffy,da se poate sa inlocuiesti alcoolul cu putina esenta de rom sau ce esenta preferi...sau fara alcool si fara esente!! Dar e nevoie doar de cateva picaturi de alcool cat sa nu se simta oul crud...o zi faina:)

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna Fashionable...Mersi de raspuns, dar esenta de rom tot alcool este...ROM :lol: Eu am auzit ca se poate face si cu niste sirop, ca sa nu fie uscata prajitura. Sotul meu nu bea alcool si nici nu are voie sa manance absolut nimic care ar contine chiar si o picatura de alcool. Intelegi tu... ;)

    RăspundețiȘtergere
  14. Helo Neffe ai dreptate eu ma gandeam ca esenta de rom este facuta din ceva inlocuitori dar m-am docomentat:) si toate contin alcool chiar daca unele in procentaj mai mic...dar revin la ce spuneam poti sa nu pui deloc niciun sirop deoarece prajitura nu va fi uscata pt ca treci piscoturile prin cafea.Iti recomand s-o faci fara alccol si fara siropuri si vei vedea ca o sa-ti placa.Pofta mare:)

    RăspundețiȘtergere