Eu am făcut destul de multicică dintr-o jumate de varză.
Ingrediente:
-apă
-o ceapă
-4 morcovi
-jumate varză medie
-3 roşii proaspete
-puţin bulion sau pastă de roşii dar numai să dea culoare
-bacon cam 4 feliuţe
-făină cam o lingură
-ulei
-mărar, cimbru, pătrunjel proaspete-sau uscate
-smântână
Prima dată punem apa la fiert cu sare după gust, o ceapă şi morcovi câţi vreţi voi...Eu am pus mulţi că cică mă ajută să văd mai bine:) După ce morcovii au fost pe jumătate fierţi am adăugat varza tăiată fâşii şi am aşte ptat să fiarbă şi varza...
Separat am prăjit baconu în puţin ulei şi am adăugat la final o lingură de făină=rântaş şi am dat cu el imediat în supică. După aceea când varza este gata, adică e mai moale adăugăm bulionu şi roşiile tăiate cubuleţe şi condimetele. Mai lăsăm puţin şi gata...Mie-mi place mult cu smântână şi cu ardei iute. Pâinea se poate prăji, sau fără pâine ar fi extraordinar..dar acuma na....Ia uitaţi ce minunăţie...eu am păpat 2 farfurii..şştttttt!
Sper că v-am dat un pont pt weekend
Poftă mareeee